Què em poso?

No saps què posar-te per vestir-te d’època? No et compliquis, és més fàcil del que t’imagines. Segur que al teu armari tens roba totalment vàlida per l’ocasió, o al del teu marit, o al de la teva mare!!

A l’època del Modernisme català es portaven teixits romàntics i vaporosos per les dones amb les faldilles llargues i així com camises i bermudes amb mitjons llargs pels homes. Els complements ideals per ells eren armilles, tirants i boines i barrets d’ala amb flors o plomes, collars perlats o guants per elles. Els colors clars són els més adients per la roba i el toc obscur pels complements. Volum, volants, encaixos romàntics i fracs, corbata de llaç i capells de copa, poden ser altres alternatives. Amb aquesta base, pots mirar de trobar entre els calaixos roba semblant i donar-li el teu punt personal, es clar, però basant-te en aquesta estètica. La camisa blanca tant per home o dona és un bàsic, ja sigui de màniga curta o llarga, amb volants o butxaques, i pots afegir-li qualsevol dels complements d’abans.

Si ets home i creus que no tens unes bermudes adequades, sempre pots posar-te uns pantalons llargs i els mitjons per damunt, o bé arremangar-los. Les dones amb les faldilles és més complex, però alhora més fàcil per què permet més colors i estils: senzilla, amb volum o volants abaix i sempre més llarga que passat el genoll. Es pot remarcar la cintura amb un cinturó o faixa i un barret elegant sempre dona un estil modernista més complet. Et deixem una galeria de imatges per què trobis un poquet més d’inspiració!

Fotografies: Anna Sànchez-Juàrez (c) Museu del Modernisme Català

FOTO MARIA 2 BR FOTO DAVID 2 BR FOTO Sonia 2 BR FOTO SERGI BR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: